CEDEF dobitnik Plakete: Najbolja vizija za napredak Srbije

Nemačka privredna komora u Srbiji i Privredna komora Srbije dodelili su CEDEFu Plaketu: Najbolja vizija za napredak Srbije. Program Serbian Visions okuplja više desetina odabranih obrazovnih i istraživačkih institucija, kompanija i civilnog sektora koje imaju konstruktivnu viziju za napredak Srbije i njenog društva i ekonomije, te na njoj marljivo rade kako bi se ostvarila.CEDEF je dobio priznanje za 2017. godinu u konkurenciji od preko 60 odabranih renomiranih organizacija širom Srbije. Kontinuirano zalaganje CEDEFa za održivi razvoj, saradnju u regionu i snaženje kapaciteta lokalne ekonomije i lokalnih samouprava u klimatskim promenama je prevagnulo u odluci stručne komisije za dodelu Plakete.

Plaketu je predsedniku CEDEFa, prof. dr Ani Bovan uručio direktor Nemačke komore gospodin Martin Knapp. Na manifestaciji povodom otvaranja Serbian Visions multikongresa su se obratili i dr Selliger, Predsednik AHK, g. Nikčević, državni sekretar Ministarstva za trgovinu i telekomunikacije i g. Vesović, zamenik direktora Privredne komore Srbije. Prof. dr Bovan se ispred CEDEF tima zahvalila AHK i PKS na priznanju za dugogodišnje zalaganje, i najavila još puno aktivnosti i pozvala na kooperaciju svih koji imaju viziju i spremni su da rade na njenoj realizaciji.


Na kraju je prof. dr Bovan istakla viziju CEDEFa:

Saradnja u regionu koja obezbeđuje ekonomski boljitak, klimatsku otpornost i održivi razvoj za sve. Vidimo region gde se kroz forume za razmenu znanja, inovacija i iskustava osnažuju kapaciteti lokalnih samouprava, ekonomije i građana u ravnoteži između razvoja i klimatskih izazova. Naša misija je da budemo akcelerator konstruktivne kooperacije, bazirane na vrednostima partnerstva, ekspertize i intergeneracijske klimatske pravde.


Snimak dodele Plakete za možete pogledati OVDE.CEDEF predstavlja ENERGY CITIES u Srbiji


Nakon uspešno završenih Beogradskih investicionih dana 2017, CEDEF nastavlja saradnju sa lokalnim samoupravama.

CEDEF je 25. 11. 2017, u okviru trećeg Multikongresa u Srbiji - Serbian Visions, organizovao predstavljanje nove inicijative organizacije Energy Cities: „CEDEF i globalna organizacija ENERGY CITIES - Održivi razvoj gradova i opština Srbije“.

Organizacija Energy Cities okuplja lokalne vlasti na temu klimatskih promena, regionalne politike i pronalaženja dodatnih finansijskih izvora. Članica ima preko 1000 iz 30 zemalja, i CEDEF dobija novu ulogu koordinatora u Srbiji. Prezentaciju su vršili Vladimir Grujović, grad Čačak, i Ivan Jovanović, CEDEF.Na multikongresu CEDEF je imao još jednu prezentaciju poslednjih dogovora koji su postignuti u okviru UNFCCC 2017: „Klimatske promene - Poslednje odluke iz Bona COP 23”, koju je održala prof. Dr Ana Bovan, CEDEF.