5.mart 2014, Inđija

CEDEF obuka

CERESIT OBUKA ZA ČLANOVE MREŽE ENERGETSKIH MENADŽERA SRBIJE -MEMS

Povodom 5. marta, Svetskog dana energetske efikasnosti, Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, je u saradnji sa kompanijom CERESIT organizovao OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE, članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS-a, u CERESIT Fabrici za proizvodnju građevinskih lepkova i materijla u Inđiji. Obuci je prisustvovalo oko 30 polaznika, energetskih menadžera koji su imali priliku da saznaju sve o CERESIT programu i primenjenim inovativnim tehnologijama u izolaciji objekata i proizvodima CERESITa kao korisnim rešenjima u cilju povećanja EE i dodatnih ušteda.

Energetski menadžeri su bili u prilici da čuju više o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada - „energetskim pasošima“, najboljim načinima i izvorima finansiranja EE i OIE projekata na osnovu dugogodišnjeg CERESIT iskustva, kao i konkretne primere ušteda primenom tehničkih rešenja sistema za termoizolaciju - Etics i Ceretherm. Praktični primeri primene termovizijskih kamera, termovizijskih merenja, dijagnostikovanja i mera za uštedu energije izazvali su veliku pažnju polaznika obuke.

Zakonom o efikasnom korišćenju energije predviđeno je da svaka lokalna samouprava sa više od 20.000 stanovnika ima energetskog menadžera. CEDEF je učinio značajan korak u pravcu operacionalizacije ove veoma važne funkcije osnivanjem MEMS-a 2011. godine na Prvom CEDEF Samitu energetskih menadžera Srbije.

CEDEF nastavlja sa aktivnim doprinosom razvoju MEMS-a            

Prezentaciju mozete pogledati ovde.

Galeriju fotografija možete pogledati ovde.

partneri
  • ceresit
  • mems