Decembar 2013.

Dodela priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

CEDEF OVOGODIŠNJI DVOSTRUKI DOBITNIK PRIZNANJA “KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ”

Na svečanosti povodom dodele priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ najboljima u oblasti društvenog i preduzetničkog stvaralaštva za područje kolubarskog okruga uručena je nagrada CEDEFu koji je je dobitnik nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ za svoj doprinos iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i ekologije. Predsednica UO Jovanka Arsić-Karišić je prilikom uručenja nagrade izjavila: “Izuzetna nam je čast što je CEDEF dobitnik ove značajne nagrade, što je još jedna potvrda našeg desetogodišnjeg rada u domenu energetske efikasnosti i “zelene” energije. Posvećenost vrednostima održivog razvoja, zaštite životne sredine i značaju energetske efikasnosti za lokalne samouprave je još jednom potvrđena organizacijom Trećeg CEDEF samita Održiva energija za sve: KOMUNALNA ENERGETIKA koji se održava 11. decembra 2013. godine u Ubu”.

U Matici srpskoj su takođe uručena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ preduzećima i pojedincima s područja Regionalne privredne komore Novi Sad gde je priznanje za projekte međunarodne saradnje dobila predsednica CEDEF-a dr Ana B. Bovan.

Priznanje i povelja kapetana Miše Anastasijevića, poznatog trgovca i dobrotvora iz 19. veka dodeljuje se u okviru projekta "Put ka vrhu", koji zajednički realizuju "Media Invent", Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada i Privredna komora grada Novog Sada i Privredna komora Vojvodine. Projekat je nastao pre trinaest godina u cilju afirmisanja privrede Srbije. Povelja i Zlatnik sa likom Kapetana Miše Anastasijevića umetničko su delo akademskog vajara Ljubiše Mačića.

Fotografije sa dodele nagrada možete pogledati ovde

partneri