26. februar 2013, Banja Vrdnik
CEDEF obuka

CEDEF I VAILLANT OBUKA ZA ENERGETSKE MENADŽERE

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, u saradnji sa kompanijom VAILLANT je organizovao još jednu obuku za energetske menadžere, članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMSa, 26. februara 2013. godine u hotelu „PREMIER AQUA“, Banja Vrdnik, na Fruškoj Gori.

Galeriju fotografija možete pogledati ovde.

Zbog velikog interesovanja energetskih savetnika, eksperata i menadžera koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju obuci u Aranđelovcu i onih koji su izrazili želju da se obuka ponovi, CEDEF u saradnji sa kompanijom Vaillant je organizovao još jednu Obuku za energetske menadžere.

U skladu sa Memorandumom o osnivanju MEMS-a i Platformom formiranja MEMS-a, CEDEF nastavlja sa aktivnim doprinosom razvoju MEMS-a. Na predlog CEDEF-a, a prema dogovoru sa Akcionim odborom, obuka je organizovana sa ciljem da se predstavnicima gradova i opština, lokalnih i regionalnih uprava i samouprava, kao i energetskih menadžera kompanija, zaduženih za primenu mera energetske efikasnosti (EE) i veće upotrebe obnovljivih izvora energije (OIE), predstave najnoviji trendovi i tehnologije u Evropi u pogledu korišćenja OIE.

Poseban akcenat  stavljen je na pružanje neophodnih informacija i znanja koje će polaznicima obuke u velikoj meri olakšati odabir sistema i opreme koji najviše odgovaraju zahtevima projekata. Na obuci su bili predstavljeni primeri izvedenih projekata i objekata u Srbiji, kao i rezultati primene ovih sistema.

Program obuke:

  • Nove regulative EU u vezi sa energetskom efikasnošću,
  • Vaillant program baziran na korišćenju OIE (solarni sistemi, toplotne pumpe…),
  • Osnove konstruisanja sistema baziranih na OIE,
  • Rezultati postignuti na izvedenim objektima korišćenjem rešenja iz domena OIE,
  • Analiza rezultata i praktični primeri,
  • Prezentacija software-a za dimenzionisanje sistema iz oblasti OIE.
partneri