23-24. jun 2016. godine, Niš

BIZNIS FORUM JUGA SRBIJE

Biznis forum juga Srbije je novi investiciono razvojni program Centralno evropskog foruma za razvoj CEDEF-a koji podstiče investicije u centralnu i južnu Srbiju. Nova i jedinstvena platforma za saradnju započeta je u “GODINI PREDUZETNIŠTVA“ i ima tendenciju da postane tradicionalna. Prvi skup je održan 23-24. juna 2016 u Nišu i realizovan je u saradnji sa Gradom Nišom, Klubom privrednika Niša, generalnim partnerom Telekom Srbija i uz podršku Dunav Osiguranja. U Nišu se okupilo preko 200 predstavnika ambasada, finansijskih institucija, univerziteta i kompanija. Biznis forum juga Srbije svečano su otvorili 23. juna u Gradskoj kući Grada Niša prof. dr Zoran Perišić, gradonačelnik Niša i prof. dr Ana Bovan, predsednik CEDEF-a i dekan Fakulteta za menadžment, Univerziteta Metropolitan.Biznis forumu juga Srbije prisustvovali su predstavnici i ekonomski atašei austrijske, belgijske, slovačke i bugarske ambasade, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Daniel Berg, direktor funkcije za velike poslovne korisnike Telekom Srbija, Branko Stefanović, direktor Kluba privrednika Niša, Dragan Milošević, predstavnik UNDP-a Žarko Petrović zadužen za saradnju sa opštinama, Aleksandar Kemiveš iz Privredne komore Srbije, predstavnici brojnih lokalnih samouprava, brojne kompanije poput “Aerodroma Konstantin Veliki”, Yumis, Tasić & Partners, Niš ekspres, TRACE i veliki broj drugih.

„Dovešćemo dva ili tri nova investitora narednih meseci, što znači otvaranje novih radnih mesta“ - obećao je na događaju gradonačelnik Niša Zoran Perišić na svečanom otvaranju "Biznis foruma juga Srbije" i dodao da je ponosan što je Niš domaćin jednog ovakvog skupa, uz konstataciju da svako mora da dobije drugu šansu, a da će grad Niš i jug Srbije dokazati da to zaslužuju.

Turizam, poljoprivreda, energetika, upravljanje vodama, oblasti su u kojima jug Srbije treba da traži šanse za razvoj, stav je učesnika Biznis foruma Juga Srbije. Takođe je ukazano da Telekom Srbija, kao lider u domenu telekomunikacija u regionu, svakom potencijalnom investitoru i kompaniji, bilo domaćoj ili stranoj može da obezbedi dobra poslovna rešenja i najkvalitetniju telekomunikacionu infrastrukturu koja je nužan uslov za dobro poslovanje.Na B2B sastancima dogovarani su konkretni poslovni aranžmani, diskutovane su prilike za nove investicije. B2B sastanci dali su priliku za građenje partnerskih odnosa, doprineli su razvoju poslovanja i povezivanja. Na jednom mestu, učesnici Foruma imali su priliku da na brz, profesionalan i organizovan način ostvare nove kontakte i razmene informacija kroz neposredne razgovore. O perspektivama razvoja, konkurentnosti regiona za međunarodna tržišta i finansiranju lokalnih samouprava predstavnici opština na jugu Srbije razgovarali su sa privrednicima, ekonomistima, predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, trgovinskim atašeima različitih ambasada tokom direktnih sastanaka. Lokalne samoprave, partnerske kompanije i odabrane kompanije koje posluju u centralnoj i južnoj Srbiji, organizacije i javna preduzeća imaće priliku da predstave svoje projekte potencijalnim investitorima, finansijerima, finansijskim i razvojnim institucijama i organizacijama.
U okviru društvenog programa i umrežavanja učesnika organizovana je i poseta vinariji podrum Malča:Brojni mediji su ispratili Biznis forum juga Srbije, neki od njih su:
Program Biznis foruma Juga Srbije pogledajte ovde.

Galeriju fotografija pogledajte ovde.

Prezentacije govornika preuzmite ovde.

O konceptu Biznis foruma juga Srbije.

O partnerima Biznis foruma Juga Srbije.

Ostvarite vredne poslovne sastanke u regionu koji pruža velike potencijale, povećajte svoj domet i vidljivost, uspostavite direktne kontakte sa partnerima iz opština i kompanija.Za više informacija:
M. Varga, mzv@cedeforum.org, M. Milićević, mrm@cedeforum.org
011/30-36-133, 30-36-134, 328-43-08

partneri
  • lg
  • asor
  • lg
  • lg
  • zlatna amfora
  • bovan_consulting
  • belami