prethodni_dogadjajiGodina:   2018 | 2017 |  2016 |  2015 |  2014 |  2013 |  2012ns

1. decembar 2016, Beograd


CEDEF Forum
VII Međunarodni energetski Forum
Energetski efikasni i pametni gradovi

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Sekretarijatom za energetiku Grada Beograda i Agencijom za zaštitu životne sredine Republike Srbije organizuje SEDMI MEĐUNARODNI CEDEF ENERGETSKI FORUM “Energetski efikasni i pametni gradovi” 1. decembra 2016. u Beogradu.


ns

24. - 26. oktobar 2016. Beograd

Održan investicioni forum „Belgrade Investment Days“

U uvodnoj sesiji učesnicima su se obratili dr Siniša Mali, gradonačelnik grada Beograda, Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Svetozar Krstić, izvršni direktor Privredne komore Beograda i prof. dr Ana Bovan, predsednica Centralno evropskog foruma za razvoj, čime je zvanično otvoren privredni i poslovni skup sa više od 600 zvanica iz 300 kompanija.Investitori iz preko 20 zemalja bili su upućeni u oko 900 projekata. Ovim forumom stavlja se akcenat na razvoj preduzetničkog duha i ulaganja u mala i srednja preduzeća. Otvarajući forum „Beogradski investicioni dani“, Siniša Mali je istakao da se taj skup održava u uzbudljivom trenutku razvoja prestonice, kakav, kako kaže, nije viđen u protekle tri decenije. Beograd koji vidite danas je značajno drugačiji od Beograda koji ste mogli videti pre samo tri godine, a usuđujem se da kažem i tek najava onoga što će biti za dve, tri ili pet godina.” Predsednica Centralno evropskog foruma za razvoj, CEDEFa, prof. dr Ana Bovan, naglasila je da će se kroz poverenje i velike poslove Beograd vratiti na ivesticionu mapu Evrope. „Investicije su poverenje, a poverenje je budućnost za prijateljstvo. Ovde smo da uradimo nešto konkretno, a Grad Beograd po drugi put na ovom forumu iznosi svoje sjajne ideje“, istakla je Ana Bovan.
Na konferenciji je organizovano 6 panela, Infrastrukturni i investicioni projekti Republike Srbije, Projekti Beograda – Investicioni potencijali, Investicioni potencijali AP Vojvodine i lokalnih samouprava, unapređenje privrednog ambijenta i preduzetništva, uspešni primeri domaćih i stranih investicija u Republici Srbiji. Drugog dana investicionog foruma održali su se i B2B sastanci, gde su predstavnici kompanija i predstavnici projekata imali priliku da ostvare saradnju u cilju realizacije projekata.
Konferenciji je prethodilo veče dobrodošlice u Starom Dvoru Skupštine grada Beograda.


ns

5. jul 2016, Beograd

Klimatski panel Srbije – Upravljanje otpadom: dileme i rešenja

Klimatski panel Srbije, inicijativa CEDEFa za unapređenje svesti o klimatslim promenama nastavlja svoju misiju zastupanja brže primene mera i instrumenata  za njihovo smanjenje. CEDEF je organizovao još jedan Klimatski  panel, a učešće su uzeli Filip Abramović, iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda, Prof. dr Aleksandar Jovović ispred Mašinskog fakulteta u Beogradu, Izvršni direktor PU KOMDEL-a Lazar Krnjeta, Miroslav Spasojević, ekspert Srbije i EU za energetiku i zaštitu životne sredine i Sandra Kamberović generalni sekretar Hrabri čistač. Poseban segment diskusije je bio posvećen najvećem projektu te vrste  u Srbiji, Vinča u Beogradu.  Izneti su planovi koje Beograd ima u vezi sa naprednim upravljanjem komunalnim  otpadom i uvođenjem primarne separacije. U kontekstu brojnih izazova sa kojima se susreću lokalne samouprave, industrija i građani bilo je reči o dobrim praksama i tehnološkim rešenjima koja su primenjiva u Srbiji. 


ns

23 – 24. jun 2016. Niš

Održana Konferencija: Biznis forum Juga Srbije

Biznis forum juga Srbije je novi investiciono razvojni program Centralno evropskog foruma za razvoj CEDEF-a koji podstiče investicije u centralnu i južnu Srbiju. Nova i jedinstvena platforma za saradnju započeta je u “GODINI PREDUZETNIŠTVA i ima tendenciju da postane tradicionalna. Prvi skup je održan 23-24. juna 2016 u Nišu i realizovan je u saradnji sa Gradom Nišom, Klubom privrednika Niša, generalnim partnerom Telekom Srbija i uz podršku Dunav Osiguranja.


ns

23. april 2016. Mašinski fakultet, Beograd

Održana konferencija: Klimatski panel Srbije – Otpad i otpadne vode

CEDEF – Centralno evropski forum za razvoj u saradnji sa svojim partnerima, a povodom 22. aprila - Dana planete Zemlje, organizovao je 23. aprila u svečanoj sali Mašinskog fakulteta u Beogradu Konferenciju Klimatski panel Srbije sa temom: Otpad i otpadne vode u Srbiji. Klimatski panel Srbije je posvećen praćenju rezultata COP21 i zastupa stav da je nužno što ranije ratifikovanje Pariskog sporazuma od strane svih potpisnica. Ministarstvo, Agencije, Univerziteti, Lokalne samouprave, civilni sektor i mediji su izneli koje su praktično mere koje treba da se sprovedu u realizaciji Sporazuma.


ns

21. mart 2016, Beograd

Održana konferencija: „Zagađenje vazduha: Doprinos lokalnih zajednica borbi protiv klimatskih promena“

Francuska Ambasada u Srbiji i CEDEFsu organizovali konferenciju „Zagađenje vazduha: Doprinos lokalnih zajednica borbi protiv klimatskih promena“. Konferencija je okupila predstavnike lokalnih samouprava, državnih agencija, nevladinog sektora kao i eksperte iz Francuske i Srbije. Skup su otvorile NJ.E. Kristin Moro, ambasador Republike Francuske u Srbiji, i prof. dr Ana B. Bovan, predsednik CEDEF-a. 21.mart 2016, Beograd


ns

10 – 11. mart 2016, Kongresni centar, Novosadski Sajam

Medjunarodni dani energetike i investicija

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, Novosadski sajam, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine i Color Press Grupa organizivali su Međunarodne dane energetike i investicija koji su održani 10 - 11. marta 2016. godine u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma. Međunarodni dani energetike i investicija okupili su preko 2000 eksperata iz više od 10 zemalja – ambasadora, predstavnika vlada, lokalnih samouprava, relevantnih međunarodnih i domaćih finansijskih i razvojnih institucija i organizacija, privrednih subjekata, medija u oblasti energetskog sektora i drugih.


partneri
  • ministarstvo_energetike_republike_srbije
  • ministarstvo_poljuprivrede_republike_srbije
  • agencija za zastitu zivotne sredine
  • pokrainski_sekereterijat
  • ddor_novi_sad
  • lg
  • bovan_consulting
  • mems