prethodni_dogadjajiGodina:   2018 | 2017 |  2016 |  2015 |  2014 |  2013 |  2012ns

16. decembar 2015, Beograd

CEDEF Samit – PETI SAMIT ENERGETSKIH MENADŽERA SRBIJE
ODRŽIVI GRADOVI SRBIJE: Komunalna energetika, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, zaštita životne sredine i zeleno zapošljavanje

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF u saradnji sa Sekretarijatom za energetiku Grada Beograda organizovao je Peti CEDEF Samit energetskih menadžera Srbije – ODRŽIVI GRADOVI SRBIJE: Komunalna energetika, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, zaštita životne sredine i zeleno zapošljavanje.


ns

25. novembar 2015, Beograd

Peta Konvencija, Godišnji CEDEF Program za gradove i opštine Srbije LIDERI ODRŽIVOG RAZVOJA 2015

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS, Ministarstva rudarstva i energetike RS, Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine RS, Agencije za zaštitu životne sredine RS i Privredne komore Vojvodine, a u okviru CEDEF godišnjeg Programa za gradove i opštine Srbije - Lideri održivog razvoja 2015, organizovao je V Konvenciju u Beogradu u okviru Godišnjeg CEDEF Programa za gradove i opštine Srbije - LIDERI ODRŽIVOG RAZVOJA 2015.


ns

28 – 29. oktobar 2015, Novi Sad

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine i Novosadski sajam organizovali su Međunarodne dane energetike i investicija

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine i Novosadski sajam ove godine su otišli korak napred i od Dana energetike koji su bili lokalnog karaktera napravljena je manifestacija od međunarodnog značaja. Međunarodni dani energetike i investicija održali su se 28-29. oktobra u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma.


BID

22. septembar 2015, Beograd

Grad Beograd, Privredna komora Beograda i CEDEF organizovali investicionu konferenciju "Belgrade Investment Days"

U uvodnom obraćanju prisutnim učesnicima su se obratili predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić i predsednik Centralno evropskog foruma za razvoj prof. dr Ana Bovan, čime je zvanično počeo jedinstveni poslovni i privredni skup koji je okupio više od 500 zvanica, investitore iz dvadeset zemalja i tri kontinenta. Razvoj preduzetničkog duha i ulaganja u mala i srednja preduzeća prioriteti su u narednom periodu, i kada se taj sektor podigne, i rezultati će biti bolji, poručio je premijer.


lideri

30. jun 2015, Čačak

Godišnji CEDEF Program za gradove i opštine Srbije „LIDERI ODRŽIVOG RAZVOJA“ 2015

IV CEDEF Konvencija – Čačak

CEDEF je organizovao IV Konvenciju u Čačku u okviru Godišnjeg CEDEF Programa za gradove i opštine Srbije - LIDERI ODRŽIVOG RAZVOJA 2015.Oko 200 učesnika iz 30 lokalnih samouprava je prisustvovalo skupu na kojem je predstavljeno preko 250 infrastrukturnih projekata i projekata u domenu energetske efikasnosti, korišćenja obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Po završetku plenarnog dela, tokom 2 sata, predstavnici opština, potencijalni finansijeri i kompanije partneri su održali više od 100 direktnih sastanaka. Jedan od ciljeva ovog skupa je da se na jednom mestu povežu predstavnici opština i gradova, odnosno nosioci projekata sa finansijerima i nosiocima tehnologija – 9 vodećih domaćih i svetskih kompanija: Telekom Srbija, Minel Schreder, Miteco, Knauf Insulation, Naue Opticus, Banca Intesa, DDOR Novi Sad, Viessmann i LG. Tako će biti podstaknuti kapaciteti opština i gradova, javno komunalnih preduzeća i javnih ustanova Srbije koji će odgovornim i odlučnim vođstvom postati konkurentni i održivi gradovi a u cilju boljeg kvaliteta života i podizanja životnog standarda svih građana. Povelju za Lidera održivog razvoja dobilo je 20 lokalnih samouprava.


VIForum

13. maj 2015, Novi Sad CEDEF Forum

ŠESTI MEĐUNARODNI ENERGETSKI FORUM - KORIŠĆENJE I TRETMAN KOMUNALNIH I INDUSTRIJSKIH OTPADNIH VODA U REPUBLICI SRBIJI

ZEMLJA PARTNER IZRAEL


Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, je u saradnji sa Pokrajinskim Sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine APV i pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine RS i Agencije za zaštitu životne sredine RS, organizovao ŠESTI GODIŠNJI MEĐUNARODNI CEDEF ENERGETSKI FORUM “KORIŠĆENJE I TRETMAN KOMUNALNIH I INDUSTRIJSKIH OTPADNIH VODA” 13. maja 2015. u Novom Sadu. Zemlja partner ovog Foruma bila je država Izrael.


Lideri

21. april 2015, Zrenjanin

Godišnji CEDEF Program za gradove i opštine Srbije „LIDERI ODRŽIVOG RAZVOJA“ 2015

III CEDEF Konvencija – Zrenjanin

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF je organizovao III Konvenciju u Zrenjaninu u okviru Godišnjeg CEDEF Programa za gradove i opštine Srbije - LIDERI ODRŽIVOG RAZVOJA 2015. Pokrovitelji Programa su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS, Ministarstvo rudarstva i energetike RS, Odbor za zaštitu životne sredine Narodne skupštine RS, privredna komora Vojvodine i Agencija za zaštitu životne sredine RS. Više od 200 učesnika iz 20 lokalnih samouprava je prisustvovalo skupu na kojem je predstavljeno preko 200 infrastrukturnih projekata i projekata u domenu energetske efikasnosti, korišćenja obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Po završetku plenarnog dela, u roku od 2 sata, predstavnici opština, potencijalni finansijeri i kompanije partneri su održali više od 110 direktnih sastanaka.


Upravljanje komunalnim otpadom

26. mart 2015, Kruševac

Godišnji CEDEF Program za gradove i opštine Srbije „LIDERI ODRŽIVOG RAZVOJA“ 2015

II CEDEF Konvencija – Kruševac

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF je organizovao II Konvenciju u Kruševcu u okviru Godišnjeg CEDEF Programa za gradove i opštine Srbije - LIDERI ODRŽIVOG RAZVOJA 2015. Pokrovitelji Programa su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS, Ministarstvo rudarstva i energetike RS, Odbor za zaštitu životne sredine Narodne skupštine RS i Agencija za zaštitu životne sredine RS. Više od 300 učesnika iz 57 lokalnih samouprava je prisustvovalo skupu na kojem je predstavljeno preko 300 infrastrukturnih projekata i projekata u domenu energetske efikasnosti, korišćenja obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Po završetku plenarnog dela, u roku od 2 sata, predstavnici opština, potencijalni finansijeri i kompanije partneri su održali više od 300 direktnih sastanaka.


Upravljanje komunalnim otpadom

19. mart 2015, Opština Zvezdara

CEDEF edukativno-informativni skupovi CEDEF I SEKRETARIJAT ZA ENERGETIKU GRADA BEOGRADA edukativno-informativni skup

NAPLATA GREJANJA PO UTROŠKU U BEOGRADU – prednosti i izazovi

Skup je okupio više od 70 predsednika skupština stanara beogradskih opština Zvezdara, Obrenovac, Lazarevac i Barajevo koji su imali priliku da postave konkretna pitanja u vezi sa prelaskom na nov način naplate grejanja i čuju korisne informacije o novom načinu naplate daljinskog grejanja.


Upravljanje komunalnim otpadom

17. mart 2015, Opština Voždovac

CEDEF edukativno-informativni skupovi CEDEF I SEKRETARIJAT ZA ENERGETIKU GRADA BEOGRADA edukativno-informativni skup

NAPLATA GREJANJA PO UTROŠKU U BEOGRADU – prednosti i izazovi

Četvrti od pet edukativno-informativnih skupova na temu NAPLATA TOPLOTNE ENERGIJE PO UTROŠKU U BEOGRADU u organizaciji CEDEFa i Gradske uprave grada Beograda Sekretarijat za energetiku je realizovan u Opštini Voždovac. Skupu su prisustvovali predsednici i predstavnici skupština stanara opština Rakovica i Čukarica.


Upravljanje komunalnim otpadom

12. mart 2015, Opština Novi Beograd

Treći CEDEF edukativno-informativni skup

NAPLATA GREJANJA PO UTROŠKU U BEOGRADU – prednosti i izazovi

Skup je okupio više od 120 predsednika skupština stanara beogradskih opština Novi Beograd, Zemun i Palilula koji su imali priliku da postave konkretna pitanja u vezi sa prelaskom na nov način naplate grejanja i čuju korisne informacije od govornika.


Upravljanje komunalnim otpadom

10. mart 2015, Opština Stari grad

Drugi CEDEF edukativno-informativni skup

NAPLATA GREJANJA PO UTROŠKU U BEOGRADU – prednosti i izazovi

Drugi od pet edukativno-informativnih skupova na temu NAPLATA TOPLOTNE ENERGIJE PO UTROŠKU U BEOGRADU u organizaciji CEDEFa i Gradske uprave grada Beograda Sekretarijat za energetiku je realizovan u Opštini Stari grad. Skupu su prisustvovali predsednici i predstavnici skupština stanara opština Stari grad, Vračar i Savski venac.


Upravljanje komunalnim otpadom

5. mart 2015, Beograd – SVETSKI DAN ENERGETSKE EFIKASNOSTI

CEDEF edukativno-informativni skupovi CEDEF I SEKRETARIJAT ZA ENERGETIKU GRADA BEOGRADA edukativno-informativni skup

NAPLATA GREJANJA PO UTROŠKU U BEOGRADU – prednosti i izazovi

Na prvom od pet edukativno-informativnih skupova koji je bio organizovan na SVETSKI DAN ENERGETSKE EFIKASNOSTI predstavljen je kompletan program edukacije koji Centralno-evropski forum za razvoj CEDEF i Gradska uprava grada Beograda Sekretarijat za energetiku sprovode kako bi stručnoj i široj javnosti ukazali na neophodnost primene mera energetske efikasnosti u svetlu novih propisa oko naplate toplotne energije po utrošku i kako bi se na svim nivoima razvila svest o uštedi energije i prednostima i izazovima prilikom prelaska na nov sistem naplate.


Upravljanje komunalnim otpadom

26. februar 2015, Sremska Mitrovica

Godišnji CEDEF Program za gradove i opštine Srbije „LIDERI ODRŽIVOG RAZVOJA“ 2015

I CEDEF Konvencija – Sremska Mitrovica

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije, Odborom za zaštitu životne sredine Narodne Skupštine Republike Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine Republike Srbije i Privrednom komorom Vojvodine, organizovao je prvu od planiranih pet Konvencija u okviru godišnjeg programa „Lideri održivog razvoja“. Grad Sremska Mitrovica je bio domaćina ovog skupa.
U prostorijama Gradske uprave u Sremskoj Mitrovici preko 250 učesnika podržalo je ovaj potpuno nov i svež događaj u Srbiji koji je okupio predstavnike 27 opština. Na skupu je predstavljeno i 162 projekta u domenu energetske efikasnosti, primene obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.


Upravljanje komunalnim otpadom

Novembar 2014 - januar 2015, Narodna skupština Republike Srbije

CEDEF saradnja sa Narodnom skupštinom Republike Srbije

Javna slušanja na temu upravljanja otpadom u Republici Srbiji

CEDEF je pružio aktivnu podršku Odboru za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbije prilikom organizovanja četiri parlamentarna javna slušanja na temu upravljanja otpadom u Republici Srbiji. Osnovni materijal za pripremu Javnih slušanja bio je CEDEF Vodič PREPORUKE ZA UPRAVLJANJE INDUSTRIJSKIM I KOMUNALNIM OTPADOM U BEOGRADU I REPUBLICI SRBIJI.partneri
  • ministarstvo_energetike_republike_srbije
  • ministarstvo_poljuprivrede_republike_srbije
  • agencija za zastitu zivotne sredine
  • pokrainski_sekereterijat
  • ddor_novi_sad
  • lg
  • bovan_consulting
  • mems